Skip to Main Content

Danish Shipping Academy logo

Seminar - Robotten som kollega og Åben Innovation Cancelled


Date and time

Tuesday 15. September 2020 at 10:00 to 13:00

Registration Deadline

Tuesday 8. September 2020 at 16:00

Location

Danske Rederier, Amaliegade 33, 1256 København K Danske Rederier
Amaliegade 33
1256 København K

Seminar - Robotten som kollega og Åben Innovation Cancelled


Event Description

Dette event er AFLYST! 

Danske Rederier og Aarhus Universitet er værter for et seminar, hvor resultaterne af forskningsprojekterne Robotten/teknologien som kollega og Åben innovation, videndeling og sparring på tværs i Det Blå Danmark præsenteres (læs mere om dette ved at scrolle forbi programmet).

På seminaret vil der også indgå en workshop, hvor indsigter, analyser og anbefalinger vil danne grundlag for fælles drøftelser af nye tiltag og satsninger i Det Blå Danmark, herunder behov for uddybende studier og analyser.

Program

10.00
Velkomst
  v/direktør Maria Skipper Schwenn, Danske Rederier og forskningsleder, Jakob Krause-Jensen, Aarhus Universitet
   
10.10 Primære indsigter, analyser og anbefalinger fra Robotten/teknologien som kollega
   v/forskningsleder Jakob Krause-Jensen og forskningsassistent Stephan Hansen

  Parallelle erfaringer fra forskningsprojektet REELER om robotteknologier i andre brancher v/professor Cathrine Hasse, Forskningsprogrammet ‘Fremtidsteknologi, kultur og læreprocesser’

11.00 Hvorfor skal vi også prioritere den ikke-teknisk forskning i rederibranchen, og hvordan kan kvalitative projekter som disse skabe værdi for rederierne?
  v/Senior Project Manager, Innovation and Partnerships, Mads Billesøe Bentzen, DFDS og Jakob Steffensen, Director & Lead of Environmental Initiatives, DFDS og formand for Innovationskomitéen i Danske Rederier

11.15 Pause (sandwich og kaffe)
   
11.40 Primære indsigter, analyser og anbefalinger fra Åben innovation i Det blå Danmark
  v/forskningsleder Jakob Krause-Jensen og projektkoordinator Bettina Skårup

12.00 Workshop og diskussion ved bordene – som optakt til roundtable

12.30 Roundtable dialog
 

Hvilke nye tiltag og satsninger i Det Blå Danmark kan iværksættes for i endnu højere grad at styrke et tværgående samarbejde, særligt inden for nye/smarte teknologier, og hvordan har krav og beslutninger om en øget grøn omstilling påvirket behovene for at arbejde mere åbent sammen på tværs?

v/Maria Skipper Schwenn, Danske Rederier, Mads Billesøe Bentzen og Jakob Steffensen, DFDS, Cathrine Hasse, Jakob Krause-Jensen og Stephan Hansen

13.00 Tak for i dag


Om Robotten/teknologien som kollega

Hvad sker der om bord, når nærmeste kollega bliver en automatiseret teknologi, der kan give kaptajnen ordrer? Hvilke behov har denne kollega, og hvad forudsætter det at få samarbejdet mellem mandskab og teknologi til at lykkes? Hvordan kan man arbejde positivt og produktivt med ’social factors’ i relation til teknologier? Det har vi i dette projekt søgt at undersøge.

Projektets mål har været at skabe ny viden om, hvordan relationen mellem menneske og automatiserede teknologier udvikles og forandres, når de bliver ’kolleger’ og i forlængelse heraf bidrage med anbefalinger om, hvilke nye ikke-tekniske kompetencer og nye arbejdsformer, der skal udvikles i rederibranchen, når nærmeste kollega er en såkaldt ’smart’ eller ’highly automated’ teknologi. Projektet har sit afsæt i en antropologisk tilgang, og der har undervejs været gennemført feltstudier og feltbesøg om bord på forskellige skibe, samt gennemført en lang række formelle interviews og uformelle samtaler som led i dataindsamlingen.

Om Åben innovation, videndeling og sparring på tværs i Det blå Danmark

Hvad står i vejen for, at rederierne i endnu højere grad kunne arbejde sammen på tværs? Har branchen behov for en fælles tilgang til innovation? Hvilke bagvedliggende værdier påvirker måden, man forholder sig til (åben) innovation på i Det Blå Danmark? Og hvilken rolle spiller foreninger og arrangementer i forhold til at skabe en fællesskabsfølelse, som vi også kender fra det mere traditionelle foreningsdanmark?

Projektet leverer en problem- og mulighedsafdækkende kvalitativ undersøgelse af, hvad der understøtter og hvad der hæmmer videndeling, åben innovation og gensidig læring. Analysen har særligt sat fokus på de sociale og kulturelle forudsætninger for, at et sådant samarbejde kan fungere, særligt i forhold til udviklingen af de mange ’smarte’ teknologier, der antages at være nødvendige for at kunne stå distancen globalt. Der er i forbindelse med projektet gennemført en lang række interviews med forskellige aktører i og omkring Det blå Danmark.

Begge forskningsprojekter er støttet af Den danske Maritime Fond.

Event Location

Click to view the event location on Google Maps >